Tepside Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Tepside Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Köfte ve Patates

Tepside köfte ve patates, hem çocukların hem de yetişkinlerin severek tükettiği pratik ve lezzetli bir yemektir. Bu tarif, özellikle çocukların sağlıklı beslenmelerini destekler ve hızlı yemek alışkanlıklarını daha sağlıklı seçeneklerle değiştirir. Misafirleriniz için de ideal bir akşam yemeği önerisidir. Bu tarifle doğal ve lezzetli 'hamburger'ler hazırlayıp, çocuklarınıza sunabilirsiniz. Hemen denemenizi tavsiye ederim; pişman olmayacaksınız.

Tepside Köfte ve Patates Malzemeleri

  • 500 gram kıyma
  • 4-5 orta boy patates
  • 1-2 diş sarımsak (ezilecek)
  • Bir yumurta
  • Bir orta boy kuru soğan
  • İki dilim bayat ekmek
  • İki çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir damla sirke
  • Bir tutam maydanoz (ince doğranacak)

Üzeri İçin Malzemeler

  • İki adet domates
  • Üç adet biber
  • Bir yemek kaşığı biber veya domates salçası (karıştırılarak kullanılabilir)
  • Bir buçuk su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tereyağı

Tepside Köfte ve Patates Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve halka şeklinde doğrayın. Köfte malzemelerini hazırlamak için geniş bir cam kase alın. Kasenin içine kıyma ve yumurtayı koyup hafifçe harmanlayın. Kuru soğanın kabuklarını soyup ince doğrayın veya rondodan geçirin. Bayat ekmeği ufalayın veya rondodan geçirin. Sarımsağı rendeleyin ve karışıma ekleyin. Maydanozları ince doğrayın. Tuzu, karabiberi, sirkeyi ve kimyonu ekleyerek karışımı iyice yoğurun. Köfteleri hazırlarken şeffaf eldiven kullanmanız, köftelere şekil vermenizde yardımcı olacaktır.

Köfteleri hazırlayıp şekil verdikten sonra, sıcak suyun içine salçayı ekleyip karıştırın. Salçalı su iyice eridikten sonra, yuvarlak bir fırın tepsisine veya borcama bir halka patates, bir köfte şeklinde dizin. Üzerine biberleri ve halka doğranmış domatesleri ekleyin. Hazırladığınız salçalı su karışımına tuz, karabiber ve pul biber ekleyip tepsinin üzerine dökün. Tereyağını da ekleyerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patates Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patates Böreği Tarifi ve Malzemeleri