Kıymalı Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kıymalı Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı patates kavurması, çocukluğumdan bu yana severek tükettiğim meşhur patates yemeği tariflerinden biridir. Çocuklarıma da sıkça yapıp yediriyorum. İster kahvaltıda, ister farklı bir öğünde rahatlıkla tüketebilirsiniz. İçindeki vitamin ve mineral deposu malzemeler sayesinde, hem sağlıklı hem lezzetli hem de oldukça doyurucudur. Kış aylarında yapıp yemeyi daha çok yakıştırıyorum. Patates, çocuklar tarafından çok sevilen ve sıkça tüketilen bir besin kaynağıdır. Bu nedenle bu tarif, pek fazla yabancı gelmeyecektir. Dilerseniz bu lezzetli ve besleyici yemek tarifini hiç zaman kaybetmeden hemen verelim. Siz de hemen not alın ve sevdiklerinizle birlikte bu yemekle bir araya gelin. Israrla tavsiye edeceğim bir tarif. Şimdiden afiyet olsun.

Kıymalı Patates Kavurması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 200 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • Biraz zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • Biraz tuz
  • Biraz karabiber, biraz pul biber

Kıymalı Patates Kavurması Nasıl Yapılır?

Yemeğe başlamadan önce patatesleri soyun ve orta boy bir tencereye koyup üzerini aşacak şekilde su doldurun ve kaynatıp haşlanmasını bekleyin. Patatesler haşlandıktan sonra soyup küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Daha sonra başka bir tarafta küçük bir tavaya kıymayı koyun, üzerine biraz su ekleyin ve çekmesini bekleyin. Suyunu çektikten sonra ölçüde belirttiğimiz gibi yağı koyup ocakta biraz kavurun. Kavrulan kıymanın üzerine kabuklarını soyup minik minik doğradığınız domatesleri ekleyin ve biraz daha karıştırın. Domatesler de kavrulduktan sonra patatesleri ekleyin. Önceden yıkayıp küçük küçük kıydığınız maydanozları hazırlayın. Karışıma kıyılmış maydanozları da ilave edin. Tuzunu ve biberleri ekleyin. Daha sonra ocağın altını kapatın. Kıymalı patates kavurmanız hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

  • Patateslerin haşlanma süresini kontrol edin, çok yumuşak olmamalıdırlar.
  • Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Yanında yoğurt veya turşu ile servis edebilirsiniz.
  • Karışıma biraz biber salçası ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşarlı Patates Kroket Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Kroket Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Sulu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Sulu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Patates Salataları Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Patates Salataları Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Patates Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Marullu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Marullu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri