Patates Cipsi Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Patates Cipsi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Cipsi

Patates cipsi, dünya genelinde birçok kişinin severek tükettiği atıştırmalıklardan biridir. Eğer siz patates cipsini sevmiyorsanız bile, çevrenizde mutlaka bu lezzeti seven insanlar vardır. Patates cipsi sevenler için evde hazırlayabileceğiniz bu tarif, hazır satılan cipslerden çok daha sağlıklı ve lezzetlidir. Özellikle piyasada satılan cipslerin aksine, bu tarif daha az yağ içerir ve tam olması gerektiği kadar tuzludur. Ayrıca, dışarıda satılan hazır cipslerin benzer tatlarını internet üzerinden de kolayca bulabilirsiniz.

Patates Seçimi ve Hazırlık

Öncelikle patates cipsi tarifinde kullanacağınız patateslerin çok büyük olmamasına dikkat ediniz. Büyük patatesler, sebze soyma aparatları ile düzgün bir şekilde dilimlenemez. Ayrıca, patates cipslerini fırına koyduğunuzda fırının başından ayrılmamalısınız. Fırının başından ayrıldığınız takdirde, patates cipslerinizin yanma ihtimali vardır.

Patates Cipsi Malzemeleri Nelerdir?

  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Patates Cipsinin Yapılışı Nasıl Olur?

İlk olarak, 2 adet orta boy patatesi soyup sebze soyma aparatı ile ince ince dilimleyiniz. Dilimlediğiniz patatesleri iyice yıkayıp, suyu tamamen bitinceye dek süzünüz. Temiz bir bez üzerine koyarak suyunu çekmesini sağlayınız. Patates dilimlerini derin bir kase içerisine koyunuz. Sıvı yağ, toz kırmızı biber ve tuzu ekleyerek iyice karıştırınız. Patates dilimlerini bu karışıma bulayarak her iki tarafının da yağlanmasını sağlayınız.

Bir fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt seriniz. Patates dilimlerini tepsiye birbirlerine değmeyecek ve üst üste gelmeyecek şekilde diziniz. Önceden 170 derece ısıtılmış fırına, patates dilimlerini koyarak üzeri kızarana ve kenarları kıvrılmaya başlayana kadar pişiriniz. Daha sonra fırından çıkararak patates dilimlerini ters çeviriniz ve tekrar fırına veriniz. Üzerleri kızarana kadar pişiriniz. Pişmiş patates cipslerini fırından çıkarınız ve sıcak olarak servis ediniz. Soğuduğunda çıtırlığını kaybedebilirler.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Diyeti Listesi

Patates Diyeti Listesi

Patatesli Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Patates Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Patates Çeşitleri Türleri ve Özellikleri