Etli Patates Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Etli Patates Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patates

Etli patates, mutfağımızın klasik yemek tariflerinden biridir. Patatesle hazırlanan yemekler her evde sevilir. Hem besleyici hem de yapımı son derece pratiktir. Yaz kış bu tarifler hanımların kurtarıcısı olur. Etli patates yemeği de ister fırında ister ocakta tencerede pişirilebilir. Bu makalede, ocakta pişireceğimiz etli patates tarifini detaylı olarak anlatacağız. Pişme süresi oldukça kısa olup, hazırlanması da kolaydır. Kasabınızdan, etin kolay pişen taraflarından aldığınız etle birlikte harika bir yemek hazırlayabilirsiniz. Patatesleri orta boyda seçtiğiniz takdirde yemeğin görselliğini arttırabilirsiniz. Şimdi, etli patates pişirmeye başlayabiliriz. Malzemelerimiz hazırsa, fazla beklemeden mutfağa girebiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Etli Patates İçin Gerekli Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy patates
  • Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet iri kuru soğan
  • Damak tadınıza göre tuz

Etli Patates Nasıl Yapılır?

Her zaman olduğu gibi önce patatesleri hazırlamaya başlayalım. Kabuklarını soyduğunuz ve yıkadığınız patatesleri dörde bölerek, iri küpler halinde doğrayın. Bu arada kararmamaları için suyun içinde bekletin. Bu arada kuşbaşı kuzu etini önünüze alın. Önce tencereye zeytinyağını koyarak kızdırın. İçine ince yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı koyarak kavurmaya başlayın. Yeşil biberleri de halka şeklinde içine ilave edin. Kuzu etini koyarak kavurmaya devam edin. Et suyunu salıp çeken kadar pişirin. Buna domates salçasını ilave edin. Salça kokusunu çıkardığında, içine rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Ocağın altını kısarak, yemeğin iç harcını eti pişene kadar ocakta tutun.

Daha sonra doğradığınız patatesleri içine ilave edin. Karıştırıp yemeğin suyunu ilave edin. Patates suyu çeken bir sebzedir; ancak suyunu yine de fazla koymayın. Gerekirse sıcak su ilave edersiniz. Patatesleri geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin ve ocağın altını kısın. Yaklaşık 20-25 dakika pişen etli patates servis edilmeye hazır hale gelir. Pilav eşliğinde etli patates nefis olur. Hemen servis tabaklarını hazırlayarak, ikramınızı yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Etli patates yemeğini daha da zenginleştirmek isterseniz, içine havuç, bezelye gibi sebzeler ekleyebilirsiniz. Ayrıca, baharat çeşitliliğini artırarak yemeğe farklı tatlar katabilirsiniz. Örneğin, kekik, pul biber veya kimyon gibi baharatlar ekleyerek yemeğinizi kişiselleştirebilirsiniz. Etli patates yemeği, protein ve karbonhidrat açısından zengin bir yemektir, bu nedenle dengeli bir öğün sunar. Sağlıklı ve doyurucu bir yemek olarak sofralarınızda yer alabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni