Patatesli Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patatesli Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli çıtır börek, patatesli böreklerden hoşlanan kişiler için bir alternatif fikir olarak düşünülebilir. Hayatımızda sulu yemekler veya ara yemekler her ne kadar önemli ise hamur işleri de bir o kadar önemli yere sahiptir. Özellikle hem evde farklı bir tarif denemek adına hem de aniden gelen misafirlere ikramlıklar hazırlamak adına patatesli çıtır börek tarifini sizin beğeninize sunuyoruz. Size gönül rahatlığı ile önereceğimiz patatesli çıtır börek tarifini 5-6 kişilik gelen konuklarınıza rahatlıkla servis yapabilirsiniz.


Patatesli Çıtır Börek Malzemeleri

  • 4 tane hazır yufka
  • 3 yemek kaşığı elenmiş un
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

İç Harcı için

  • 4-5 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yeteri kadar tuz

Üzeri için

  • 1 tane yumurta sarısı

PatatesliÇıtır Börek Nasıl Yapılır?

Patateslerin kabuklarını yıkadıktan sonra tencerenin içerisine alın ve üzerine sıcak su ilavesi pişmeye bırakın. Belli bir sürenin ardından haşalan patatesleri suyun içerisinden alıp kabuklarını soyun ve zar şeklinde doğrayıp bir kâsenin içerisine ilave edin. Yayvan bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilavesi yapalım ve yağ ısınınca içerisine 1 tane ince kıyım yapılmış soğanı ekleyip kavuralım. Soğanın rengi hafif değişince yanına doğranmış patatesleri de ekleyip kavurma işlemine devam edelim.

Patatesler diriliğini yitirene kadar kavurduktan sonra içerisine baharatları ve tuzu serpiştirip 1 dakika daha kavuralım ve dakikanın ardından ocağın altını kapatalım.

Unu, sirkeyi ve sıvıyağı bir kâsenin içerisine alalım ve çırpalım. Dört tane yufkadan bir tanesini düz bir zeminin üzerine serelim ve içerisine hazırladığımız sostan döküp bir fırça ile yayalım. İkinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine serelim ve sigara böreği hazırlamış gibi üçgen parçalara yufkayı serelim. Ardından üçgenlerin kalın yerlerine patatesli harçtan ilave edelim ve rulo şeklinde saralım. Kalan iki yufkayı da birincide olduğu gibi hazırlayalım.

Sardığımız çıtır börekleri yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisinin içerisine dizelim ve yufkaların üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıttığımız fırına tepsiyi gönderelim ve 180 derecede çıtır börekleri pişirelim. Yufkanın sosunda bulunan sirke sayesinde börekler fırında çıktığında çıtır, çıtır olacaktır. Böreklerin üzeri kızardığında fırından alalım ve arzuya göre soğuk veya sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Patatesli Çıtır Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Fırında Bütün Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Bütün Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Haşlama Kaç Kalori?dir?

Patates Haşlama Kaç Kalori?dir?

Patatesli Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Yemeği

Tavuklu Patates Yemeği

Çubukta Patates Tarifi ve Malzemeleri

Çubukta Patates Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patates Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patates Tarifi ve Malzemeleri

Patatesin Faydaları ve Patatesin Özellikleri

Patatesin Faydaları ve Patatesin Özellikleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6