Galeta unlu patatesli börek, farklı börek tarifleri arayan kişiler için mükemmel bir seçenektir. Galeta ununun böreğe kattığı çıtırlık ve patateslerin eşsiz lezzeti ile ortaya harika bir tarif çıkmaktadır. Bu börek tarifini, canınız ne zaman çıtır börek çekerse veya aniden gelen misafirlerinize hızlıca hazırlayarak onları memnun edebilirsiniz. Malzemeler Galeta Unlu Patatesli Börek İçin
Sosu İçin
İç Harcı İçin
Galeta Unlu Patatesli Börek Nasıl Yapılır? İlk olarak, böreğimizin iç harcını hazırlamaya başlayalım. Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyerek haşlayın. Patatesler haşlanırken, kuru soğanın kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin ve soğanları diriliklerini kaybedene dek kavurun. Haşlanmış patatesleri küçük parçalara kesin ve tavaya ekleyin, birkaç dakika kavurun. İnce kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın ve soğuması için bir kenara alın. Yufkalardan bir tanesini tezgaha serin ve her tarafına tereyağı sürün. İkinci yufkayı da üzerine koyup tereyağı sürün. Bu yufkaları 8 eşit üçgen parçaya kesin. Üçgenlerin geniş kısımlarına patatesli harçtan bir yemek kaşığı ekleyin ve gevşek bir şekilde rulo şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Sosu hazırlamak için sıvıyağ, süt ve yumurtaları bir kaba alın ve çırpın. Sardığınız börekleri bu sosun içine batırıp çıkarın ve bir tabağa dizin. Birkaç dakika beklettikten sonra börekleri galeta ununa bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 200 derecelik fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |