Fırında Patates Mücver Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Fırında Patates Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patates Mücver

Mücver, çeşitli sebzeler kullanılarak hazırlanabilen bir yemektir. En bilindik tarifler arasında kabak ve patates mücveri yer alır. Genellikle mücver, kızartılarak tüketilir. Fakat fırında pişirilen mücver, daha sağlıklı bir alternatiftir. Tercihe göre mücverin içerisine beyaz peynir de ilave edilebilir. Patates, tek başına bile bir karbonhidrat kaynağı olduğu için peyniri sadece süslemek amacıyla mücverin üzerine de serpebilirsiniz. Mücver yapılırken mutlaka kabartma tozu kullanılmalıdır. Kabartma tozu, mücverin hem daha yumuşak hem de daha kabarık olmasını sağlar. Patates mücveri, ister sıcak ister soğuk olarak tüketilebilir. Ana yemek öncesi ara sıcak olarak ya da ana yemek yanında soğuk meze olarak sunulabilir. Hazırlanması oldukça pratiktir ve fazla zaman almadan hızlıca hazırlanabilir.

Fırında Patates Mücver İçin Gerekli Malzemeler

  • 6-7 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri İçin

  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Fırında Patates Mücver Nasıl Yapılır?

Fırında patates mücver yapımına öncelikle patateslerin hazırlanması ile başlanır. Patateslerin kabukları soyularak iyice yıkanır. Geniş bir kaba rende yardımı ile rendelenir. Sularının süzülmesi için diğer malzemeler hazırlanırken patatesler süzgeçte bekletilir. Diğer yandan soğanların kabukları soyulur ve yıkanır. Soğanlar da patatesler gibi rendelenir ve sularının süzülmesi için süzgece alınır. Dereotu ve maydanoz temizlendikten sonra saplarından ayıklanarak ince ince kıyılır. Derin bir karıştırma kabına önce yumurtalar kırılır ve çırpıcı ile iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu da ilave edilerek yumurtalara iyice yedirilir. Üzerine süt ilave edilir. Patatesler ve soğanlar avuç içinde sıkılarak fazla suları alınır ve karıştırma kabına konur. Ardından maydanoz ve dereotu ilave edilir. Son olarak baharatlar ve sıvı yağ da kaba eklendikten sonra harç iyice karıştırılır.

Harç hazırlandıktan sonra fırın kabının tabanı yağlanır. Daha sonra harç kabın içerisine dökülür ve üzeri düzeltilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan patates mücverinin üzerine kaşar peyniri serpilerek yeniden fırına verilir. Kaşarların üzeri kızarana kadar yaklaşık 5-6 dakika daha pişirilir. Fırından çıkarılan patates mücveri istenilen şekillerde dilimlenerek servis tabağına alınır. Sıcak olarak sunumu yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Patates Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kaç Kalori?dir?

Patates Kaç Kalori?dir?

Patatesli Bezelye Yemeği

Patatesli Bezelye Yemeği

Fırında Patates Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patates Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri