Patates Garnitürleri Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Patates Garnitürleri Tarifi ve Malzemeleri

Patates Garnitürleri

Patates garnitürleri, her tür yemeğin özelliği göz önünde tutularak hazırlanan oldukça fazla çeşide sahiptir. Yemeklerin yanında yardımcı olarak hazırlanan, tamamlayıcı ve menüyü süsleyici özelliklere sahip olan garnitürler, porsiyon zenginliğini sağlayarak ana yemeği tamamlamış olur. Patates garnitürlerinin pek çok çeşidi olduğunu herkes bilir. Bu garnitürlerden birkaçını birlikte hazırlamaya ne dersiniz?

Patates Garnitür Kumpir Gerekli Malzemeler

  • 3-4 adet iri boy patates
  • 3-4 tatlı kaşığı tereyağı
  • 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kumpirin Garnitürü İçin:
  • Yeteri kadar haşlanmış mısır
  • Yeteri kadar sosis, bezelye
  • Amerikan salatası
  • 1-2 adet haşlanmış havuç
  • Yeteri kadar ton balığı
  • 10-15 adet çekirdekleri temizlenmiş yeşil zeytin veya siyah zeytin
  • Domates püresi, ketçap ve mayonez

Patates Garnitür Kumpir Nasıl Yapılır?

Kumpir hazırlığımıza öncelikle 3-4 adet iri boy patatesi bol suda yıkadıktan sonra kurulayarak başlayalım. Ardından kuruladığımız patatesleri 200 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek yaklaşık olarak 1 saat kadar patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim ve fırından çıkartalım. Ardından yumuşayan patateslerin üzerini bir bıçak yardımıyla keserek iki yana ayıralım. Sıcak patatesin iki yana açılan kısmına 1 tatlı kaşığı tereyağını ekledikten sonra 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek peynir ve tereyağını iyice karıştırarak patatese yedirelim. Ardından çekirdekleri temizlenmiş dilimlenmiş zeytinleri, haşlanmış mısır tanelerini, incecik kıyılmış sosisleri, bezelye, ketçap ve mayonez ilave ederek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Jambonlu Patates İçin Gerekli Malzemeler

  • 4-5 adet iri boy patates
  • 100 gr jambon
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet olgun domates
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2-3 sap fesleğen
  • 1 dilim limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Jambonlu Patates Nasıl Yapılır?

Jambonlu patates hazırlığımıza öncelikle 4-5 adet iri patatesi bol suda yıkadıktan sonra uygun bir tencereye alarak başlayalım. Patateslerin üzerini aşacak kadar su ilave ederek, üzerine yeteri kadar tuz ve 1 dilim limon kabuğu ekleyerek ocağa koyalım ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Ardından haşlanan patatesleri ocaktan alarak haşlama suyunu süzdürelim ve patateslerin kabuklarını soyarak soğumaları için bir kenarda bekletelim.

Patatesler soğurken, 100 gr jambonu minik parçalar şeklinde doğrayalım ve uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek ocağa koyalım. Isınan yağın içine minik doğranmış jambonları ilave ederek kısık ateşte kavuralım. Üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsakları ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulan soğanların üzerine kabukları soyulmuş ve çekirdekleri temizlenmiş 2 adet olgun domatesi incecik doğrayarak ilave edelim. Bu şekilde domatesleri de 10 dakika kadar pişirdikten sonra, haşlanmış patatesleri dilimler halinde doğrayarak tencereye ekleyelim. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber ve tuz ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım. Bu şekilde 10 dakika kadar patatesleri sosla birlikte pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alalım. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve fesleğen serpiştirerek karıştıralım ve sıcak sıcak servis tabağına alarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Patates Topları Malzemeleri

  • 4-5 adet iri boy patates
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Yoğurtlu Sos İçin

  • 1 kase yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

Patates Topları Üzeri İçin

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Patates Topları Nasıl Yapılır?

Patates topları hazırlığımıza ilk olarak 4-5 adet orta boy patatesi bol suda iyice yıkayarak başlayalım. Yıkanmış patatesleri uygun bir tencereye alarak üzerlerini 2 parmak aşacak şekilde su ilave ederek ocağa alalım ve haşlamaya bırakalım. Haşlanarak yumuşayan patatesleri ocaktan alarak haşlama sularını süzdürdükten sonra patateslerin kabuklarını soyarak bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirelim.

Daha sonra bir tencereye püre haline getirdiğimiz patatesleri ekleyerek üzerine yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 çorba kaşığı tereyağı ve yeteri kadar tuz ilave ederek karıştıralım. Tereyağı eridikten sonra tencereyi ocaktan alalım. Üzerine incecik kıyılmış maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave ederek karıştıralım ve hazırladığımız harcı buzdolabına koyarak iyice soğumasını sağlayalım.

Soğuyan patatesli harcı dolaptan çıkararak küçük parçalar kopararak elimizle yuvarlayıp küçük toplar şekline getirerek bir tepsiye dizelim. Patates toplarının yoğurtlu sosu için 1 kase yoğurdun içine 1-2 diş sarımsağı rendeleyerek yeteri kadar tuz ilave edelim ve karıştıralım. Hazırladığımız yoğurtlu sosu tepsideki patates toplarının üzerine gezdirerek dökelim. Ardından küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek kısık ateşte eritelim ve üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ekledikten sonra kızgın yağı ocaktan alarak yoğurtlu sos dökülmüş patates toplarının üzerine gezdirelim. Patates toplarımız artık servise hazır hale geldi. Ana yemeklerinizin yanında garnitür olarak servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Kaç Kalori?dir?

Patates Haşlama Kaç Kalori?dir?

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri