Patatesli İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Patatesli İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli İçli Köfte

Patatesli İçli Köfte, Türkiye'nin pek çok bölgesinde yapılan bir yemektir. Özellikle Malatya'da sıkça yapılmasına rağmen, bu köftenin Sivas'a ait olduğu bilinmektedir. Genellikle daha önceden hazırlanan köfte harcı artmış, ancak yeniden yapılacak köfteye de az geliyorsa, bu noktada patates devreye girer ve iç harcı çoğaltmak için kullanılır. Patatesli içli köfteyi kıymasız olarak sadece patatesle hazırlayanlar da vardır ancak kıyma ilavesiyle köfte daha lezzetli hale gelir. Şimdiden ellerinize sağlık.

Patatesli İçli Köfte İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Yeteri kadar tuz

İç Harcı İçin

  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • Yeteri kadar tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (Üzerine dökmek için)

Patatesli İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Patatesli içli köfte hazırlamaya öncelikle karıştırma kabımıza 3 su bardağı köftelik ince bulguru ilave ederek başlayalım. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyerek karıştırma kabının üzerini kapatalım ve bulgurların ıslanarak yumuşamaları için beklemeye bırakalım. Bulgurlar ıslanırken biz de iç harcımızı hazırlayalım. İç harcı hazırlamak için küçük bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı ilave ederek ocağa alalım. Yağ ısındıktan sonra üzerine 3 adet kuru soğanın kabuklarını soyarak ince yemeklik doğrayalım ve ekleyelim. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine 250 gr kıymamızı ilave edelim ve kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edelim. Ardından kavrulan kıymanın üzerine haşlanmış patatesleri rendeleyerek ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. İç harcın üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, kimyon, yenibahar, karabiber, yeteri kadar tuz ve yarım demet ince kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştıralım ve ocaktan alalım.

Önceden ıslattığımız bulgura 1,5 su bardağı un ilave ederek karıştıralım ve yavaş yavaş su ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Bulgurlar macun kıvamına, yani iyice özleşene kadar yoğurmaya devam edelim. Son olarak bulgura 1 adet yumurta ilave ederek yoğuralım. Bulgurlu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarlayalım. Yuvarladığımız parçayı avuç içimizi ıslatarak olabildiğince ince açalım ve içine 1 yemek kaşığı kadar iç harç koyup yumurta şeklinde kapatalım. Diğer malzemeleri de aynı şekilde hazırlayalım ve bir tencerede kaynamakta olan tuzlu suyun içine atarak köfteler haşlanıp suyun üzerine çıkana kadar haşlayalım. Haşlanan patatesli içli köfteleri bir servis tabağına alarak üzerlerine kızdırılmış tereyağı gezdirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Patates Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Marullu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Marullu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patates Kroket Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patates Kroket Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Patatesli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Patatesli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri