Patates Kızartması Sosu Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Patates Kızartması Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kızartması Sosu

Patates kızartması, ister yağda ister fırında olsun, büyük küçük hepimizin çok sevdiği bir yiyecektir. Patates kızartması, kahvaltılarımıza ve diğer öğünlerimize ayrı bir lezzet katar. Bu lezzete biraz renk ve değişik tatlar eklemek için soslar hazırlayabiliriz. Soslar, yiyeceklerin üzerine dökülerek lezzetlerini artırmak için çeşitli baharatlarla hazırlanan karışımlardır. Şimdi sizlere birkaç değişik ve birbirinden lezzetli patates sosu tarifi vereceğim.

Patates Kızartması Sosu Tarifleri

Ekşili Soslu Patates Kızartması İçin Malzemeler

  • Yarım demet maydanoz
  • 1 limon suyu
  • 4-5 diş sarımsak
  • İsteğe bağlı acı pul biber veya toz biber

Ekşili Soslu Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

Bir kap içerisine limon suyunu koyunuz. Üzerine soyduğumuz 4-5 diş sarımsağı, sarımsak ezici ile ya da rendenin küçük tarafı ile rendeleyip karıştırınız. Kızarttığınız patatesleri birazcık derince bir tepsi içerisine koyup üzerine maydanozun yarısını ilave ediniz. Limon ve sarımsak karışımını döküp karıştırınız. Beş dakika kadar dinlendirdikten sonra servis tabağına alınız ve üzerine kalan maydanozları da ekleyerek hoş bir görüntü elde ediniz. İsterseniz üzerine pul biber de atabilirsiniz. Bu tarifimizdeki sos, 5-6 adet patates kızartması için yeterlidir.

Dip Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İsteğe göre 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik

Dip Sosu Nasıl Yapılır?

Kuru soğanları piyazlık şekilde ince ince doğrayınız. Bir tava içerisine koyduğunuz yağ ısınınca soğanları ekleyip kavurunuz. Biberleri de doğrayarak ekleyiniz. Bir taraftan yıkadığınız domatesleri rendeleyiniz ve sarımsakları küçük küçük doğrayınız ya da eziniz. Pişmiş olan soğan ve biberin içerisine domates, sarımsak ve salçayı ilave ediniz. Domates suyunu çekene kadar pişiriniz. Altını söndürmeye yakın karabiber, tuz ve kekiği ilave ediniz. Daha sonra sosu süzgeçten geçirerek soğumaya bırakınız. Servis tabağına aldığınız kızarmış patateslerin üzerine dökerek tüketebilirsiniz.

Cheddar Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı acı sos

Cheddar Sos Nasıl Yapılır?

Bir tavada tereyağı ile unu yakmadan kavurunuz. Üzerine önceden ısıtılmış sütü, kavrulmuş unun üzerine yavaş yavaş karıştırarak dökünüz. Topaklanmamasına dikkat ediniz. Daha sonra rendelenmiş cheddar peyniri ve acı sosu ilave ederek beş dakika kaynatınız. Kaynadıktan sonra sosu kızarmış patateslerin üzerine döküp servis yapınız.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patatesli Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elma Dilim Patates Tarifi ve Malzemeleri

Elma Dilim Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri