Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Hazır yufkadan patatesli börek, hamur açmayı bilmeyen ya da vakti olmayanlar için mükemmel bir kurtarıcıdır. Aniden gelen misafirler için çayın yanında hazırlanabilecek en pratik tariflerden biri olan bu börek, lezzeti ve kolaylığı ile öne çıkar. Bir dilim patatesli börek yaklaşık 175 kcal içerir ve diyet yapanlar için makul miktarlarda tüketimi uygundur.

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Malzemeleri

  • 6 adet hazır yufka
  • 3 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığından az kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle, uygun büyüklükte bir tencere alın ve içerisine yıkanmış patatesleri ekleyip haşlamaya bırakın. Patatesler yeterince yumuşadığında tencereden çıkarın, kabuklarını soyun ve kalın dişli bir rende ile rendeleyin veya ezin.

Derin olmayan bir tava alın ve içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıtın. Isınmış yağın üzerine ince doğranmış kuru soğanı ekleyip kavurun. Soğanın rengi değişince ezilmiş patatesleri tavaya ekleyin ve birkaç dakika karıştırıp baharatları ekleyin. Tüm baharatlar karışıma dahil olduğunda ocağın altını kapatın ve harcı soğumaya bırakın.

Bir karıştırma kabı alın ve içerisine yumurtaları, maden suyunu ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Böreğin pişeceği tepsinin alt tabanını yağlayın ve tepsinin üzerine bir yufka yerleştirin. Yufkanın üzerine hazırladığınız sostan dökün ve her tarafını ıslatın. Soslu yufkanın üzerine bir yufka daha yerleştirin ve bu yufkanın üzerine patatesli harçtan serpiştirin. Patateslerin üzerine bir yufka daha yerleştirin ve sos ile her yerini ıslatın. Bu işlemi yufkalar ve patatesli harç bitene kadar tekrarlayın.

Son iki yufkadan birini tepsinin üzerine yerleştirin ve sos ile ıslatın, ardından diğer yufkayı da üzerine serip böreğin dizilme işlemini tamamlayın. Tepsinin en üst katındaki yufkanın kenarlarını tepsinin altına doğru itip üst kısmını düzeltin. Kalan sosu tepsinin en üstüne dökün ve böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Üzeri kızarıp çıtır çıtır olan böreği dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Oturtma Tarifi ve Malzemeleri

Patates Oturtma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri