Patates Pastası Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Patates Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Pastası

Patatesle yapılan hemen hemen her yemek oldukça lezzetlidir. Sanırım patates salatasını sevmeyen yoktur. Patates salatası, sunumda bazı farklılıklar yapılarak patates pastası haline getirilebilir. Patates pastasının ana malzemeleri belirgin olsa da içeriği ve süslemesi zevkinize göre değiştirilebilir. Hem sunumuyla göze hitap edecek hem de tadıyla damaklara hitap edecek olan patates pastası, özellikle davet sofralarınızı daha şık hale getirecektir. Bu tarifte, malzemeleri damak zevkinize göre değiştirebilir, eksiltebilir veya ekleyebilirsiniz. Patates pastasının yapımı kolay ve sunumu pratik olduğu için şimdiden kolay gelsin.

Patates Pastası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • Kornişon turşu
  • Maydanoz
  • Haşlanmış konserve mısır
  • Yeşil zeytin
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Pul biber, karabiber, tuz

Patates Pastası Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri haşlayarak başlayalım. Bir kap içerisinde yumurtaları koyup haşlayın. Patates ve yumurtalar pişince kabuklarını soyun. Patatesleri bir çatal yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar ezin. Yumurtaları küçük küçük doğrayın ve patates püresinin içerisine ekleyin. Ayıklayıp ince ince doğradığınız maydanozları da ilave edin. Limon suyu, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Yeterli miktarda zeytinyağı koyduğunuz patates pastasını karıştırın.

Yuvarlak bir kek kalıbına streç film döşeyin. Hazırladığınız harcı kalıba boşaltın. Bir kaşık yardımı ile bastırarak tamamen düzeltin. En üstü streç film ile kaplayarak yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin.

Servise yakın yoğurdun sulanmaması için üst hazırlığını yapın. Bir kase içerisinde süzme yoğurt ve mayonezi karıştırın. Buzdolabında bekleyen patates pastasını kalıptan çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki streçi çıkarın. Süzme yoğurt ve mayonezle hazırladığınız karışımı patates pastasının üzerine dökün. Kenarlardan aşağıya doğru akacaktır ve bu görüntü güzel duracaktır.

En üste ortaya dilimlenmiş yeşil zeytin, hemen onun etrafındaki sıraya küp küp doğradığınız kornişon turşuları ve son sıraya konserve mısırı sererek yuvarlak bir görünüm elde edin. Patates pastasının yapım aşaması sona ermiştir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kıymalı Patates Yemeği

Kıymalı Patates Yemeği

Haber Bülteni