Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patates salatası çeşitleri arasında yoğurtlu patates salatası, en hafif olanlardan biridir. Patatesin doyuruculuğu ile yoğurdun ferahlatıcı etkisi birleşince, ortaya muhteşem bir lezzet çıkar. Bu salata, özel günlerde veya günlük öğünlerde rahatlıkla hazırlanabilir. Yoğurtlu patates salatası, hem besleyici hem de doyurucu ara öğün olarak sofralarınıza renk katacaktır. Bu tarif, Rus salatası ve Amerikan salatasına benzer bir tat sunar. Sofralarda ara yemek veya aperatif olarak tercih edilebilir.

Yoğurtlu Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 1 kâse süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • Bir demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 1/2 su bardağı haşlanmış mısır
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Yoğurtlu Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle, bir tava içerisine bir miktar sıvı yağ koyup ocağa alın. Biberlerin tohum ve sap kısımlarını ayıklayıp küçük küp küp doğrayın ve yağa ekleyin. Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin ve biberlerin içerisine katın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Bu esnada, patatesleri yıkayıp tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup doğrayın.

Pişirdiğiniz havuç ve biberleri soğumaya bırakın. Patatesleri geniş bir kâseye alın ve üzerine sebzeleri ekleyin. Kornişon turşuları küçük küçük doğrayın ve karışıma ekleyin. Maydanoz, haşlanmış mısır, sıvı yağ, karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyerek iyice karıştırın.

Başka bir kâse içerisinde süzme yoğurt ve mayonezi karıştırın. Sarımsakları ezin ve karışıma ekleyin. Bu yoğurtlu karışımı, patates ve sebzelerin üzerine ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına aldığınız yoğurtlu patates salatasının üzerine nane ve pul biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Yoğurtlu patates salatası, düşük kalorili ve besleyici bir alternatiftir. Yoğurdun probiyotik özellikleri sayesinde sindirimi destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Patatesin içeriğindeki potasyum, tansiyon dengeleyici özellik gösterir. Bu salata, özellikle sıcak yaz günlerinde serinletici ve hafif bir seçenek olarak tercih edilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni