Fırında Patatesli Köfte ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Köfte, lezzetli patates ve köfte kombinasyonu ile hazırlanmış sağlıklı bir yemektir. Davet sofralarınıza ve akşam yemeklerinize renk katacak bu tarif, misafirlerinizin damaklarını şenlendirecek. Pratik yapılışıyla sofralarınızı zenginleştirecektir.
Fırında Patatesli Köfte ve Malzemeleri
07 Eylül 2024
Fırında Patatesli Köfte

Fırında Patatesli Köfte, akşam yemeklerinizi ve davet sofralarınızı şahane bir ziyafete dönüştürecek olan patates ve köftenin harika uyumu ve enfes lezzeti ile misafirleriniz ve sevdiklerinizin damaklarını şenlendirecek özellikte olmasının yanı sıra sağlıklı, besleyici ve kalorisi oldukça düşük olan bir patatesli köfte çeşidi olarak yemeğimizi beğeninize sunuyorum. Hazırlayan elleriniz sağ olsun dileklerimle şimdiden afiyet olsun.

Fırında Patatesli Köfte İçin Gerekli Malzemeler

Köftesi İçin

  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar galeta unu

Patates Harcı İçin

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 2-3 adet kırmızı köz biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Sıvı yağ
  • Tane karabiber
  • Ilık su

Fırında Patatesli Köfte Nasıl Yapılır?

Fırında patatesli köfte hazırlamaya ilk olarak köfteleri hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza yarım kg köftelik kıymayı ekleyerek üzerine 1 adet kuru soğanın ve sarımsakların kabuklarını soyarak rendeleyelim. Üzerine 1 adet yumurta, incecik kıyılmış 1 tutam maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı köfte baharatı, yeteri kadar tuz ve yeteri kadar galeta unu ilave ederek köfte harcımızı iyice yoğuralım. Yoğrularak kıvam alan köfte harcımızdan ceviz iriliğinde parçalar kopararak avuç içimizde yuvarladıktan sonra parmak şeklinde köfteler hazırlayalım.

Isıya dayanıklı borcam bir tencereye 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyarak yarım ay şeklinde ince ince doğrayarak tencerenin tabanına döşeyelim. Soğanların üzerine hazırladığımız parmak şeklindeki köfteleri çiçek şeklinde döşeyelim. Ardından patateslerin kabuklarını soyarak ince parmak şeklinde dilimledikten sonra patates dilimlerini köftelerin aralarına yerleştirelim ve kalan patatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra tencerenin orta kısmına yerleştirelim. Ardından fırınımızı 200 derecede önceden ısıttıktan sonra patatesli köfteleri fırına vererek yarım saat kadar pişirelim.

Daha sonra 2-3 adet kırmızı biberin çekirdeklerini ve saplarını temizledikten sonra halka şeklinde dilimleyerek bekletelim. Ardından küçük bir tavaya 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ ilave ettikten sonra ocağa koyarak ısıtalım. Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası ekleyip ezerek salçaları kavuralım ve üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su, 3-4 adet tane karabiber ve tuz ilavesiyle sosumuzu kaynamaya bırakalım. Sosumuz kaynarken biz de patatesli köftelerimizi fırından çıkartarak üzerine halka şeklinde dilimlenmiş kırmızı köz biberleri ve kabukları soyularak dilimlenmiş domatesleri döşeyelim. Ardından kaynayan sosu ocaktan alarak patatesli köftemizin üzerine gezdirerek döktükten sonra tekrar fırına verelim ve patatesler yumuşayıp pişene kadar fırınlayalım. Hazır hale gelen patatesli köftemizin üzerine döşediğimiz kırmızı köz biberler ve domates dilimleri kızardıktan sonra fırından çıkartıp sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tamer

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Patatesli köfte yaparken patateslerin çok ince mi yoksa biraz daha kalın dilimlenmesi daha iyi oluyor? Ayrıca sosu hazırlarken salçayı kavurmak ne kadar sürmelidir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tamer, patatesleri dilimlerken çok ince olmaları yerine biraz daha kalın dilimlemen daha iyi olur. Bu şekilde patatesler, pişirme sırasında dağılmadan kıvamını korur ve köftenin yanında daha güzel bir doku oluşturur. Sosu hazırlarken ise salçayı kavurmak için yaklaşık 2-3 dakika yeterlidir. Salçanın rengi koyulaşıp kokusu çıkana kadar kavurman, sosun daha lezzetli olmasını sağlar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre
Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik
Patates Haşlama Kaç Kalori?dir?

Patates Haşlama Kaç Kalori?dir?

Tavuk Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Yemeği

Kıymalı Patates Yemeği

Patates Suyunun Faydaları Nelerdir?

Patates Suyunun Faydaları Nelerdir?

Güncel

Patatesli Bezelye Yemeği

Patatesli Bezelye Yemeği

Güncel

Tavuklu Patates Yemeği

Tavuklu Patates Yemeği