Kremalı Patates Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Kremalı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Patates

Kremalı patates, sade patatesin kremanın ve kaşar peynirinin zengin aromalarıyla birleşerek daha ilginç ve çekici hale geldiği klasik bir tariftir. Bu özgünlüğüne ve dikkat çekiciliğine rağmen, kremalı patates tarifinde sosun hazırlanması dışında ekstra bir adım bulunmamaktadır. Her seviyedeki mutfak becerisine sahip kişiler tarafından kolayca yapılabilir. Yazının devamında kremalı patates için gerekli malzemeler ve adım adım hazırlanışı açıklanmıştır.

Kremalı Patates İçin Gerekli Malzemeler (3-5 Kişilik)

  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı süt
  • 0,75 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 adet patates
  • Bir tutam tuz

Kremalı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Gereken malzemeler temin edildikten sonra kremalı patates tarifine başlanabilir. Her soslu patates yemeğinde olduğu gibi kremalı patates tarifinde de sos uygun bir şekilde hazırlanıp patatesler karıştırılacak ve sonunda istenen lezzet elde edilecektir.
  • Öncelikle bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemelerin kremalı patates tarifi için uygun hale sokulması gereklidir. Bunun için; 4 adet patatesin kabukları soyulmalı, ardından patatesler yıkanmalı ve yuvarlak fakat mümkün olduğunca ince şekilde dilimlenmelidir. Kaşar peyniri de yukarıda söylendiği gibi rendelenmiş olmalıdır. Ayrıca bir adet fırın tepsisinin de şimdiden hazır edilmesi faydalı olacaktır.
  • Hazırlıklar tamamlandıktan sonra kremalı patates tarifinin ilk adımı uygulanır. Önceden temin edilen fırın tepsisi güzelce yağlanır. Dilimlenmiş patatesler de bu tepsiye sık ve düzenli; fakat çok sıkışık olmayacak şekilde dizilir. Ardından bir tutam tuz da eşit ve dengeli olacak şekilde patateslerin üzerine serpilir. Tuz ekme işlemi patatesleri dizmeden önce de yapılabilir. Herhangi bir fark teşkil etmeyecektir.
  • Kremalı patates tarifinin bu aşamasında ise sos hazırlanacaktır. Aslında çok basit bir aşamadır. İlk önce 1 çay bardağı süt eşit ve dengeli olacak şekilde tepsinin üzerinde gezdirilir. Patateslerin sütü biraz emmesi beklendikten sonra bir paket krema da hazırlanır ve patates dilimlerinin üzerine eşit şekilde sürülür. Böylece kremalı patatesin iki temel kısmı birleştirilmiş olur.
  • Kremalı patates bu haldeyken fırına verilir ve tam pişmesi beklenmeden; yeterli ısıya ulaşınca fırından alınır. Rendelenmiş kaşar peynirleri üzerine güzelce ve eşit şekilde serpildikten sonra tekrar fırına verilir. Patateslerin ve fırının sıcaklığı sayesinde kaşar peyniri eriyerek kremalı patatesle bütünleşecektir.
  • Kaşar peyniri eridikten ve patatesler yumuşadıktan sonra kremalı patates fırından alınır. Biraz ılıdıktan sonra istenen şekilde servisi yapılır. Kremalı patates tarifi tamamlanmıştır. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kremalı patates tarifini daha da zenginleştirmek için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:

  • Patates dilimlerinin arasına ince doğranmış soğan ekleyebilirsiniz.
  • Farklı peynir çeşitleri ile tarifi deneyebilirsiniz, örneğin parmesan veya cheddar.
  • Tarifin içerisine ince doğranmış sarımsak veya çeşitli baharatlar ekleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz.
  • Tarifin üzerine taze otlar (maydanoz, dereotu vb.) ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesin Faydaları Nelerdir?

Patatesin Faydaları Nelerdir?

Fırında Mantarlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bezelye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baharatlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Patates Tarifi ve Malzemeleri