Peynirli Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Peynirli Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Patatesli Börek

Peynirli patatesli börek, peynir ve patatesin mükemmel uyumuyla damakları şenlendiren lezzetli bir börektir. Çabucak hazırlanabilir olması, kahvaltı sofralarınızda ve çay saatlerinizde çıtır çıtır lezzeti ile vazgeçilmez bir tercih olacaktır. Bu börek, özellikle misafirlerinize sunabileceğiniz pratik ve leziz bir seçenek olarak beğeninizi kazanacaktır.

Peynirli Patatesli Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg hazır yufka
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 adet yumurta (sarısının birisi üzeri için ayrılacak)

Peynirli Patatesli Börek İç Harcı İçin

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 200 gr beyaz peynir
  • 50 gr kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Çörek otu veya susam (yeteri kadar)

Peynirli Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Böreği hazırlamaya öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 4-5 adet patatesi ekleyip su ilave ederek haşlanmaya bırakalım. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup rendeledikten sonra, beyaz peynir ve kaşar peynirini de rendeleyelim. Yıkanmış ve sapları ayıklanmış yarım demet maydanozu ince ince kıyarak karışıma ekleyelim. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz ilave ederek karıştıralım.

Daha sonra, yufkalara sürülecek karışımı hazırlamak için bir tavada 100 gr tereyağını eritip, yağı soğuttuktan sonra üzerine yarım su bardağı süt, yarım su bardağı yoğurt ve 2 adet yumurtanın sarısının birini ayırarak kalanını ilave edip iyice karıştıralım. Bir adet yufkayı tezgâha sererek hazırladığımız yoğurtlu, yağlı karışımdan bir fırça yardımıyla sürelim. Yufkanın bir kenarından tutarak yarım daire şeklinde katlayalım. Yarım daire şeklindeki yufkanın üzerine iç harçtan sürüp, yufkanın uzun kenarına hazırladığımız patatesli peynirli iç harçtan yerleştirerek rulo şeklinde saralım ve yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisinin ortasından başlayarak yufkayı saralım.

Kalan yufkalara da aynı işlemleri uygulayarak tepsiyi dolduralım. Kalan yoğurtlu karışımın üzerine ayırdığımız yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırarak böreğin üzerine sürelim. Üzerine susam veya çörek otu serpiştirerek önceden 185 derecede ısıtılmış fırına verelim. Altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişirerek fırından çıkaralım. Hazır hale gelen peynirli patatesli böreğimizi dilimleyerek sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elma Dilim Patates Tarifi ve Malzemeleri

Elma Dilim Patates Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Salatası Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Patates Salatası Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Patatesli Kol Böreği

Hazır Yufkadan Patatesli Kol Böreği

Güncel

Patates Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Ekimi Özellikleri ve Yöntemleri

Patates Ekimi Özellikleri ve Yöntemleri

Güncel

Beşamel Soslu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Patates Tarifi ve Malzemeleri