Patatesli Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Patatesli Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sigara Böreği

Patatesli Sigara Böreği, ara sıcakların vazgeçilmezi olarak tüketilmektedir. Özellikle misafir sofralarının baş tacı olan bu lezzeti çocuklar da çok severler. Çıtır çıtır bir börek olan bu tarif, kahvaltı sofralarını da zenginleştirmektedir. Özel günlerde ikramlık olarak akla ilk gelen bu tarifi buzdolabının dondurucu kısmında saklamak da mümkündür. Dondurucuda bekleme süresi yaklaşık 6 aydır. Aynı zamanda bu tarifle yalancı mantı da yapılabilir. Bu tarifin bitmiş halinin üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı döküldüğünde farklı bir mantı elde edilmiş olur. Ramazan aylarında da sıkça yapılıp tüketilen bu tarifin yapılışı da çok kolaydır. Bu lezzetli böreğin malzemesi de oldukça ekonomiktir ve her evde kolayca bulunabilen malzemelerden oluşmaktadır.

Patatesli Sigara Böreği İçin Malzemeler
  • 6 adet hazır yufka
  • 6 adet orta boy patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Patatesli Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Böreğin hazırlık aşamasına patatesleri yıkayıp haşlamakla başlayalım. Haşlanmış patatesleri soyalım ve ezmek şartı ile içerisinde ufak parçalar bırakarak hazırlayalım. Bir tencerenin içerisine bir yemek kaşığı sıvı yağı koyalım ve doğramış olduğumuz kuru soğanı ilave edelim. Soğanlar pembe bir renk alana kadar kavuralım ve içerisine ezmiş olduğumuz patatesleri ilave edelim. Patates karışımını 2 dakika kavurduktan sonra içerisine kimyon, pul biber ve tuzu ilave edelim. Tencerenin altını kapatıp, 5 dakika ılımaya bırakalım ve süre dolduktan sonra maydanozları kıyıp iç malzemeye katalım. İç malzeme iyice soğuduktan sonra böreklerin hazırlanma aşamasına geçelim.

Yufkaların tamamını üst üste dizip bıçak yardımı ile önce dörde sonrasında sekize keselim. Üçgen halini alan yufkalardan bir tanesini, geniş açısı önümüze gelecek şekilde alıp, içerisine bir yemek kaşığı iç koyalım. Yufkanın sağ ve sol ucunu iç kısmına gelecek şekilde atalım ve geniş açıdan dar açıya doğru böreği saralım. Bu işlemi iç malzeme ve yufkalar bitene kadar tekrarlayalım. Yufkaların kızarma esnasında açılmamaları için kapanış kısmını hafifçe ıslatalım. Böylece kızarırken açılmayacaklardır.

Yanmaz yapışmaz özelliği bulunan bir kızartma tavasının içerisine börekleri kızartacak miktarda sıvı yağı dökelim. Orta ayarda açılmış olan ocağın üzerine tavayı koyalım ve yağ iyice ısındığında börekleri kızartalım. Kızartma işlemi tamamlanmış olan Patatesli Sigara Böreği servise hazırdır.

Ekstra Bilgiler

Patatesli Sigara Böreği, çeşitli soslarla servis edilebilir. Özellikle sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı gibi soslar böreğin lezzetini arttırır. Ayrıca, böreklerin içerisine beyaz peynir ya da kaşar peyniri ekleyerek farklı tatlar elde etmek mümkündür. Dondurucuda saklanan börekler, çıkarılıp kızartıldığında taze yapılmış gibi lezzetli olur. Bu nedenle, önceden hazırlayıp dondurmak, ani misafirler için pratik bir çözüm sunar.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Patatesin Faydaları Nelerdir?

Patatesin Faydaları Nelerdir?

Haber Bülteni

Güncel

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Topları Tarifi ve Malzemeleri

Patates Topları Tarifi ve Malzemeleri