Garnitürlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Garnitürlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Patates Püresi

Patates nişasta bakımından oldukça zengin ve besleyici bir besindir. Patates, tek başına tüketilebildiği gibi diğer besin maddeleriyle de birlikte hazırlanabilir. Patates püresi, et veya köfte yemeklerinin yanında olmazsa olmazdır. Üstelik patates püresi oldukça pratik hazırlanır. Tarifimizde olduğu gibi patates püresi içine farklı sebzeler ilave edilerek değişik tatlar yakalanabilir. Akşam yemeklerinin yanında tercih edilebileceği gibi sadece bir öğün yemek olarak bile tüketilebilir. Çocuklar, genellikle patates ile hazırlanmış her türlü yemeği ve özellikle de püresini severek tüketirler.

Garnitürlü Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Garnitür İçin

  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı taze bezelye
  • 1 kutu konserve mısır

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Garnitürlü Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak patates pürenizi hazırlamanız gerekir. Bunun için patateslerin ve havuçların kabukları soyulur ve iyice yıkanır. Patatesler iri parçalar halinde, havuçlar ise küp küp doğranır. Daha sonra içi su dolu tencerelerde ayrı ayrı yumuşayana kadar kaynatılır. Diğer yandan bezelyeler iyice yıkanır ve ayrı bir tencerede kaynatılır. Mısır konserve olarak kullanılacağı için onun için yapılması gereken bir işlem yoktur. Vakti olmayanlar tercihe göre konserve garnitür de kullanabilir. Ancak evde hazırlanan garnitür, hazır satılanlara kıyasla daha sağlıklı olduğu için tarifimizde garnitürü kendimiz hazırlamayı tercih ettik.

Patatesler haşlandıktan sonra ocaktan alınır ve suyu süzülür. Daha sonra patatesler aynı tencerede bırakılır. Patatesler sıcakken içerisine tereyağı ilave edilerek çatal yardımıyla ezilir. Tekrar ocağa alınan patateslerin içerisine süt ilave edilir. Tencerenin dibinin tutmaması için arada mutlaka karıştırılmalıdır. Pürüzsüz bir kıvam alınca baharatlar da ilave edilerek patates püresi ocaktan alınır.

Havuçlar ve bezelyeler haşlandıktan sonra süzülür. Renklerini kaybetmemeleri için soğuk sudan geçirilir. Bir kaseye alınarak içerisine mısırlar da ilave edilir ve iyice karıştırılır. Tarif için kullanılacak borcamın tabanı çok az sıvı yağ ile yağlanır. Borcama ilk önce patates pürenizin yarısı dökülür. Üzerine garnitür serpilir ve borcamın her tarafına eşit miktarda yayılır. Üzerine pürenin kalan kısmı da dökülerek spatula yardımıyla üzeri düzeltilir. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek fırına verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarların üzeri kızarana kadar pişirilir.

Garnitürlü patates püresi oda sıcaklığında bir süre bekledikten sonra servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patatesli Havuçlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patates Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Kaç Kalori?dir?

Patates Kaç Kalori?dir?