Fırında Köfte Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Fırında Köfte Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Patates Kızartması

Fırında köfte patates kızartması, herkesin beğenerek yediği lezzetli ve doyurucu yemeklerimizden biridir. Küçük büyük herkesin severek tükettiği bu yemek, sosuyla birlikte mükemmel bir uyum sağlar. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarif, evde bulunan malzemelerle rahatlıkla yapılabilir. Verdiğimiz ölçülerle dört kişilik bir aile için yeterli olacaktır. İsterseniz daha fazla beklemeden yemeği hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Fırında Köfte Patates Kızartması İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kg orta yağlı dana kıyması
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet iri kuru soğan
  • Damak tadınıza uygun tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 diş sarımsak
  • 6-7 dal maydanoz
  • Yarım çay bardağı galeta unu ya da 1 dilim bayat ekmek içi
  • 5-6 adet orta boy patates
  • 5 adet iri domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Kızartma için sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Fırında Köfte Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

Yemeğimizi hazırlamaya sırayla başlayalım. Önce patatesleri soyarak istediğimiz şekilde doğrayalım. Tercihinize göre yuvarlak ya da uzun ince şekilde olabilir. Daha sonra köfteyi hazırlamaya başlayabiliriz. Yoğurma kabının içine kıymayı alalım. Buna kuru soğanı rendeleyerek ekleyelim. Maydanozu incecik kıyalım. Sarımsağı rendeleyelim, karabiberi, kimyonu ve tuzunu ilave edelim. Galeta ununu ya da ıslatılmış bayat ekmek içini koyduktan sonra köfteyi yoğurmaya başlayabiliriz. Dilerseniz köftenin içine pul biber gibi başka baharatlar da ilave edebilirsiniz.

Köfte hamuru biraz dinlendikten sonra, bundan yuvarlak ya da uzun köfteler hazırlayalım. Bir yandan tavanın içinde sıvı yağı kızdıralım. Önce patatesleri kızgın yağda kızartalım. Ardından köfteleri de fazla yakmadan kızartalım. Kızaran patates ve köfteleri dekoratif şekilde fırın tepsisine ya da yuvarlak borcam içine dizelim. Kızartma işlemi bitince fırında köfte patates kızartması için sos hazırlayalım.

Sos tavası içinde zeytinyağını kızdıralım. Buna rendelenmiş domatesleri koyarak pişirmeye başlayalım. İçine domates salçasını, rendelenmiş sarımsağı, karabiberi ve tuzunu ilave edelim. Sos suyunu hafif çekene kadar pişirelim. Daha sonra sosu fırın tepsisindeki köfte patatesin üzerine gezdirelim. Bunu 200 derecede ısıtılmış fırına koyarak 15-20 dakika pişirelim. Arzu ederseniz üzerine en son olarak rendelenmiş kaşar peyniri bile koyabilirsiniz. Fırından çıkarınca yemeğinizi sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Derkavi

11 Temmuz 2024 Perşembe

Patatesleri kızgın yağda kızartırken neden bu kadar çok yağ kullanmam gerekiyor? Daha az yağla da aynı sonuçu alabilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Derkavi, patatesleri kızgın yağda kızartırken daha çok yağ kullanmanın sebebi, patateslerin eşit şekilde ve tamamen yağa dalarak kızarmasıdır. Bu, patateslerin dışının kızarmış ve çıtır, içinin ise yumuşak olmasını sağlar. Daha az yağ kullanırsan, patatesler yağa tam dalmadığı için eşit şekilde kızarmayabilir ve istediğin sonuçu elde edemeyebilirsin. Ancak, daha az yağ kullanarak kızartma yapmayı denemek istersen, patatesleri sık sık çevirerek her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayabilirsin.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Salatası Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Patates Salatası Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Patates Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patates Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patates Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri