Fırında Patates Közleme Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Fırında Patates Közleme Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patates Közleme

Fırında patates közleme, herkesin severek yediği ve ara sıra tatmak istediği lezzetler arasında yer alır. Eskiden odun ocaklarında yapılan bu yemek, günümüzde fırında kolayca hazırlanabilmektedir. Fırında patates közlemenin lezzeti herkes tarafından bilinmektedir. Lezzetin yanı sıra patates közleme, vücuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu gidermektedir. Üstelik kandaki şeker oranını düşüren patates közlemesi, şeker hastalarına fayda sağlamaktadır. Patates közlemesi daha birçok vücut hastalıklarına iyi gelmektedir. Ülkemizde patates yemeklerinin yeri herkes tarafından bilinmektedir. Toplum olarak sevdiğimiz patates yemeklerinin her çeşidi sevilmektedir, fakat patates közlemesi apayrıdır. Siz de denemek isterseniz işte fırında patates közlemenin tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Fırında Patates Közleme İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 tane orta boy patates
  • Alüminyum folyo

Fırında Patates Közleme Nasıl Yapılır?

Fırında patates közlemeye başlamadan önce patateslerin kabuğunu soymadan bol su ile yıkayın. Sonra patatesleri mutfak havlusu ile kurutun. Üzerine bıçak yardımı ile birkaç delik açın. Bu arada fırını 200 dereceye getirin ve ısınması için kapağını kapatın. Kurulanan patatesleri hiçbir işlem yapmadan (soymadan) fırının içine sürebilirsiniz. Bu şekilde közlenen patateslerin dış kabukları kurumaktadır. Kabuklarının kurumamasını istiyorsanız ve kabuklu bir şekilde yemek istiyorsanız, patatesleri üzerinde bıçak yardımı ile birkaç delik açın ve alüminyum folyolara tek tek sarın. Hem kabuğu yanarak kurumayacak hem de yumuşacık bir hal alacaktır. 200 derece olan fırında patateslerin 30 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Fırında patates közleme hazır. Artık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni