Tencerede Köfteli Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede köfteli patates, pratik ve lezzetli bir ana yemek alternatifi sunar. Özellikle çocuklar için sevilen bir seçenek olan bu tarif, zengin malzemeleriyle besleyici bir öğün oluşturur. Kolay hazırlanışı ile sofralarınıza lezzet katar.
Tencerede Köfteli Patates Tarifi ve Malzemeleri
25 Ağustos 2024

Tencerede Köfteli Patates


Tencerede köfteli patates, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve oldukça lezzetli bir ana yemek olarak karşınıza çıkan seçeneklerden biridir. Eğer çocuklarınız varsa ve onlara severek yiyebilecekleri bir yemek hazırlamak istiyorsanız, tencerede köfteli patates sizin için en doğru seçeneklerden biri olacaktır. Bu bakımdan denemeniz gereken bu tarif, mutlaka tarif defterinizde yer almalıdır.

Tencerede Köfteli Patates

Malzemeleri

  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet patates
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

Köftesi İçin Malzemeler


  • 1/2 kilo kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek veya galeta unu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Tencerede Köfteli Patates

Nasıl Yapılır?

İlk olarak köfte harcını hazırlamaya başlayın. Bunun için soğanı rendeleyin ve sarımsağı dövün. Soğan ve sarımsağı derin bir kap içerisine alın. Ufalanmış ekmek veya galeta ununu ve tüm malzemeleri kaba ekleyerek iyice yoğurun ve köfte harcını hazırlayın. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar ayırarak elinizle düzleştirin. Elinize biraz sıvı yağ sürmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Tüm köfteleri hazırladıktan sonra biraz dolapta bekletin ve diğer malzemeleri hazırlayın.

Patatesleri soyup yarım ay şeklinde, ne çok ince ne de çok kalın dilimler halinde doğrayın. Daha sonra tüm biber, köfte ve patatesleri kızartın. Kızarttığınız patates ve köfteleri bir tencere içerisine alın. Üzerine yarım ay şeklinde dilimlediğiniz domatesleri yerleştirin. Son olarak kızarttığınız biberleri iki parmak kalınlığında keserek tencereye yerleştirin. Salça ile suyu iyice karıştırıp tencereye ekleyin ve ocakta kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.

Ekstra Bilgiler

Köfteli patates yemeği, yanında pilav veya makarna ile servis edilerek daha doyurucu hale getirilebilir. Ayrıca, köftelere ekleyeceğiniz baharatları kendi damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz. Taze otlar ve baharatlar bu yemeğin lezzetini daha da artıracaktır. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Birkan

04 Ağustos 2024 Pazar

Evde tencerede köfteli patates yaparken patateslerin tam kıvamında pişmesi için ne kadar kızartmak gerekiyor? Ayrıca, köfteler kızartıldıktan sonra dağılmaması için nelere dikkat etmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Birkan,

Patateslerin Kıvamı:
Patateslerin tam kıvamında pişmesi için öncelikle tencereye koymadan önce hafifçe kızartmanız iyi olur. Patatesleri 5-7 dakika kadar, altın sarısı rengini alana dek kızartmak yeterlidir. Bu, tencerede pişerken dağılmamalarını ve lezzetlerini korumalarını sağlar.

Köftelerin Dağılmaması:
Köfteleri kızartmadan önce bir süre buzdolabında dinlendirmek, kıvamlarını korumalarına yardımcı olur. Ayrıca köftelerin içine bir miktar ekmek içi veya galeta unu eklemek de dağılmalarını önler. Kızartma esnasında köfteleri fazla karıştırmadan ve hızlı hareketlerle çevirerek kızartmak da yapılarının bozulmasını önler.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre
Çok Okunanlar

Haber Bülteni