Fırında Kıymalı Patates Yemeği
08 Temmuz 2024

Fırında Kıymalı Patates Yemeği


Fırında kıymalı patates yemeği, nefis lezzeti ve gözlere hitap eden şahane görselliği ile davet sofralarınızı süsleyecek özellikte bir ana yemek çeşididir. Bu yemek, hem lezzetli hem de doyurucu olması nedeniyle özel günler ve davetler için ideal bir tercihtir.

Fırında Kıymalı Patates Yemeği İçin Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy patates
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı salçalık biber
  • 3 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • ½ çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz

Fırında Kıymalı Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

Patateslerin Hazırlanması

İlk olarak 5-6 adet patatesin kabuklarını soyun. Ardından soyulan patatesleri elma dilimi veya yuvarlak halkalar şeklinde keserek sudan geçirin ve iyice kurulayın.

Daha sonra kızartma tavanıza yeteri kadar sıvı yağ alarak kızdırın. Patatesleri ekleyip hafifçe arkalı önlü pembeleşene kadar kızartın. Kızaran patatesleri bir fırın tepsisine çıkararak üst üste gelmeyecek şekilde dizin.

Kıymalı Harcın Hazırlanması

Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alarak ısıtın. Üzerine 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayarak ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından 250 gram kıymayı ekleyip karıştırarak kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Küçük küpler şeklinde doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin ve biberler diriliğini kaybedene kadar kavurun.

Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Kabukları soyulmuş ve doğranmış sarımsaklarla birlikte kıymalı harca ekleyerek kavurun. Ardından 1 yemek kaşığı domates salçası, ½ yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, yeteri kadar tuz ve kıymalı harcın üzerini aşacak kadar sıcak su ilave ederek bir iki taşım kaynatın.

Yemeğin Birleştirilmesi ve Pişirilmesi

Hazır hale gelen kıymalı harcı ocaktan alarak tepsiye dizilmiş patateslerin üzerine tamamen kapatacak şekilde yerleştirin.

Fırınınızı 185 dereceye ayarlayarak ısıtın. Kıymalı patates yemeğini fırına verip patatesler yumuşayıp pişene kadar pişirin. Hazır hale gelen fırında kıymalı patates yemeğini fırından çıkarın ve sıcak olarak servis tabaklarına alıp servise sunun.

Ekstra Bilgiler

Bu yemeği hazırlarken patateslerin çok fazla kızarmamasına dikkat edin, çünkü fırında da pişmeye devam edeceklerdir. Ayrıca, üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz. Yanında pilav ve yoğurtla servis yaparak sofranızı daha da zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patates Kaç Kalori?dir?

Patates Kaç Kalori?dir?