Fırında Sulu Patates Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Fırında Sulu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sulu Patates

Patates, oldukça lezzetli ve besleyici bir gıda kaynağıdır. Hemen herkesin damak tadına uygun çeşitlilikte hazırlanabilir. Kimi zaman patates yemeklerini tencerede, ocak üstünde hazırlarken, kimi zaman güveçte veya fırında tercih ederiz. Fırında yapılan yemekler, üstlerinin kızarması ve hoş kokularıyla insanları cezbederek sofraya davet eder. Patates yemeğinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse:

  • Patates kızartması
  • Havuçlu mantarlı patates yemeği
  • Yeşil biberli patates yemeği
  • Patates oturtma
  • Etli patates yemeği
  • Patates kavurması
  • Patlıcanlı sulu türlü yemeği
  • Tavuklu patates yemeği
  • Köfteli patates yemeği
  • Patates dolması
  • Fırında patates yemeği
  • Haşlama patates
  • Közleme patates
  • Patates salatası

Patatesin hamur işlerinde de kullanıldığı bilinmektedir. Örneğin; milföy hamurunda, sarıyer böreği ve poğaçalarda patates kullanılır. Patatesin lezzetini artıran baharatlar, yemeğe daha da güzel bir tat kazandırır. Patates yemeği yaparken içine eklenen baharatlar, yemeğin tadını unutulmaz kılar. Eğer siz de kolay ve pratik bir yemek hazırlamak istiyorsanız, baharatlı fırında sulu patates yemeğini deneyebilirsiniz.

Fırında Sulu Patates Yemeği için Gerekli Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1-2 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz (İsteğe bağlı olarak tuz miktarını ayarlayabilirsiniz)
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı su
Fırında Sulu Patates Nasıl Yapılır?

Patatesler özenle soyulur ve yıkanır. Soğanlar da soyulur ve yıkanır. Derin bir kap alınır. Patatesler elma dilimi şeklinde doğranır. Soğanlar da ortadan ikiye bölünüp, yarım ay şeklinde doğranır. Üzerine domates salçası, kekik, tuz, pul biber, karabiber, ince doğranmış sarımsak ve zeytinyağı eklenir. (Sarımsağı sevmeyenler, yemeğe eklemeyebilir.) Zeytinyağını sızma olarak kullanırsanız, yemek daha lezzetli olur.

Hazırlanan tüm malzemeler, el yardımıyla kaba iyice harmanlanır. Orta boy fırın tepsisine dökülüp düzgünce yayılır. Üzerine su ilave edilir. Üzerine yağlı kağıt veya alüminyum folyo serilebilir. Ancak alüminyum folyonun üzerine birkaç delik açmayı unutmayın. Bu sayede yemek daha iyi buharlaşır ve piştikten sonra yumuşak olur. Fırın yaklaşık 190 dereceye ayarlanır ve tepsi fırına sürülür. Yemek kaynadıktan sonra yaklaşık 40 dakika pişirilir. Daha sonra fırından çıkarılan fırında sulu patates yemeği sıcak olarak servis edilir. Yanında pilav da yapıldıysa, harika bir akşam yemeği hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Berat

02 Haziran 2024 Pazar

Yoğun iş hayatı yüzünden eve yorgun argın geliyorum. Bu yüzdende evde pratik ve çabuk olsun diye fırın yemeği yapmayı tercih ediyorum. Fırın yemekleri genelde katı olduğu için insan sulu yemeklerinde özlüyor. Bekar hayatının sıkıntıları olan bu emek işi için bugün fırında sulu patates yapmayı deneyeceğim. Tavsiye edeceğiniz baharatlar var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Berat Bey,

Yoğun iş hayatınızın yorgunluğu gerçekten zor olmalı. Fırında sulu patates yaparken lezzet katmak için kullanabileceğiniz birkaç baharat önerim var. Kekik, biberiye, karabiber ve kırmızı pul biber patateslerle harika uyum sağlar. Ayrıca, sarımsak tozu ve biraz kimyon da ekleyebilirsiniz. Umarım yemeğiniz lezzetli olur ve afiyetle yersiniz! Kolaylıklar dilerim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patates Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Kilo Yapar mı?

Haşlanmış Patates Kilo Yapar mı?

Fırında Patates Közleme Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patates Közleme Tarifi ve Malzemeleri