Patates Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Patates Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Yahnisi

Patates yahnisi, evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ekonomik ve lezzetli yemekler arasındadır. Eğer et almak sizin için pahalıysa, çok küçük bir parça et kullanarak hazırlayabileceğiniz bu yahni sayesinde yeterli protein almanız mümkündür. Üstelik, çok pratik bir şekilde hazırlanabilmesi nedeniyle bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Hem misafirlerinize hem de ailenize rahatlıkla sunabileceğiniz bu leziz tarif sayesinde sofranızda lezzetli bir ana yemek olacaktır. Dilerseniz et miktarını artırarak patatesli et yahnisi de hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi kesinlikle not etmelisiniz.

Patates Yahnisi Malzemeleri

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 kırmızı biber
  • 1 parça yağlı et
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 bardak ılık su
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Patates Yahnisi Nasıl Yapılır?

İlk önce patatesleri, soğanı ve biberi dilediğiniz ebatlarda doğrayın. Daha sonra sarımsakları dövün. Malzemeler hazırlandıktan sonra sıvı yağı bir tencereye alın. Tencereye eti koyun ve kavurun. Et piştikten sonra, patates hariç doğradığınız malzemeleri de tencereye ekleyin ve pişene kadar kavurun. Salçaları tencereye ekleyip biraz daha kavurduktan sonra patatesleri de ilave edin. Tenceredeki malzemeler piştikten sonra 3 bardak su ekleyip baharatları ekleyin. Kısık ateşte bir müddet daha kaynattıktan sonra altını kapatın ve ılıdıktan sonra patates yahnisi servise hazır olacaktır.

Ekstra Bilgiler

Patates yahnisi yaparken, etin daha yumuşak olması için etleri önceden marine edebilirsiniz. Marine için zeytinyağı, tuz, karabiber ve bir miktar sirke kullanabilirsiniz. Ayrıca, yemeğin lezzetini artırmak için bir tutam kekik ya da defne yaprağı ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Namiye

12 Temmuz 2024 Cuma

Eger evde yağlı et bulamazsam, patates yahnisi yine de lezzetli olur mu? Sarımsak yerine başka bir şey kullanabilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Namiye,

Elbette, yağlı et kullanmasan da patates yahnisi lezzetli olabilir. Etin yerine daha fazla sebze ekleyerek ya da et suyu kullanarak yemeğine derinlik katabilirsin. Sarımsağın yerine soğan veya şalot kullanabilirsin; bu malzemeler de yemeğine güzel bir aroma katacaktır. Ayrıca, baharatlarını biraz artırıp çeşitlendirebilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Patates Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Köfte ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Köfte ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri