Hazır Yufkadan Patatesli Kol Böreği
06 Temmuz 2024

Hazır Yufkadan Patatesli Kol Böreği


Hazır yufkadan hazırlanan patatesli kol böreği, elde açılmış börek lezzetini pratik bir şekilde yakalamak isteyenler için ideal bir seçenektir. Bu böreği, sıcak çay eşliğinde veya köpüklü bir bardak ayranla sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kg hazır yufka (6 adet)
  • 1 kg orta boy patates
  • 2-3 adet kuru soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar tuz

Sosu İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin

  • Yeteri kadar susam veya çörek otu
  • 1 adet yumurta sarısı

Hazır Yufkadan Patatesli Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Hazırlamaya ilk olarak patateslerin haşlanmasıyla başlayalım. 1 kg patatesi uygun bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Bir tencereye 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıtın. Soğanın kabuklarını soyup ince doğrayarak yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından rendelenmiş patatesleri ekleyip 6-7 dakika kavurun. Bu karışıma 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın. İç harç hafif soğuduktan sonra, yıkanmış ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Sosu hazırlamak için bir kaba 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip iyice çırpın. İlk yufkayı tezgaha serip üzerine hazırladığınız sostan sürün. Üzerine ikinci yufkayı yerleştirip tekrar sos sürün. Yufkaları ortadan ikiye keserek yarım ay şekline getirin. Patatesli iç harçtan yufkanın geniş kenarına koyun ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine ortadan başlayarak rulo yufkayı dolayın. Diğer yufkalar için de aynı işlemi yaparak tepsiyi doldurun.

Kalan sosun içine 1 adet yumurta sarısı ekleyip karıştırın ve bu karışımı tepsideki yufkaların üzerine bolca sürün. Üzerine susam veya çörek otu serpiştirip, önceden ısıtılmış 195 derece fırında böreğin nar gibi kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra dilimleyerek servise sunun.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni