Fırında Bütün Patates Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Fırında Bütün Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Bütün Patates

Patates, büyük küçük herkes tarafından beğenilerek ve sevilerek tüketilen bir besindir. Çoğunlukla yağda patates kızartması daha çok tercih edilmektedir. Yağda patates kızartması, özellikle çocuklar tarafından oldukça sevilir ve çıtır olduğunda büyük bir keyifle tüketilir. Ayrıca, patates Türk mutfağında en çok kullanılan besin ögelerinden biridir. Patates salatası, yemeği, haşlaması, fırında kızartması ya da bütün dilimlenmiş olarak fırında patates kızartması gibi birçok çeşidi yapılmaktadır. İçerdiği nişasta bakımından doyurucu bir özelliği vardır ve özellikle ishal hastalığı için haşlanarak tüketilmektedir. Fırında bütün patates, yapılışı oldukça pratik ve çok lezzetli olan bir tariftir. Ayrıca, tereyağı, taze kekik ve karabiber ilave ederek lezzetini artırabilirsiniz. Eğer siz de bu nefis lezzetin tadını merak ediyorsanız, hemen mutfağa giderek denemelisiniz. Hazırladığınız fırında bütün patatesi sevdikleriniz ve aileniz ile paylaşabilirsiniz.

Fırında Bütün Patates İçin Gerekli Malzemeler

  • 8 adet orta boy ince kabuklu taze patates
  • 7 yaprak taze kekik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Fırında Bütün Patates Nasıl Yapılır?

Öncelikle taze patatesleri fırçalayarak güzelce yıkayın. Ardından patatesleri temiz bir bez ile kurulayın. Keskin bir bıçak ile bütün patatesin dibine kadar inmeden ince olacak şekilde dilimleyerek hazırlayın. Küçük bir kâsenin içerisine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyun. Üzerine sarımsağın kabuğunu soyduktan sonra rendenin ince yeri ile rendeleyin ve tereyağının içine ilave edin. Daha sonra taze kekik yapraklarını yıkayıp suyunu süzdükten sonra ince olacak şekilde kıyın ve karışıma ilave edin. Ardından karışıma karabiberi ve yeterli miktarda tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız tereyağlı karışımı dilimlediğiniz patateslerin üzerine sürün. Tereyağlı karışımın özellikle patates dilimlerinin arasına girmesine özen gösterin. Daha sonra tereyağlı patatesleri sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye dizin. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında patateslerin üzeri kızarıp araları hafif şekilde açılıncaya kadar pişirin. Fırında pişirdiğiniz tereyağlı taze patatesleri servis tabağına alın. İsteğe göre sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Yemeği

Tavuklu Patates Yemeği

Elma Dilim Patates Tarifi ve Malzemeleri

Elma Dilim Patates Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Cipsi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Cipsi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri