Fırında Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Fırında Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında köfte patates, hem sağlıklı hem de doyurucu özelliği fazla olan bir yemek türüdür. Fırın yemekleri, ne yapacağımızı bilmediğimiz zamanlarda veya hafif bir yemek istediğimiz zamanlarda başvurduğumuz kurtarıcımızdır. Fırında köfte patates ise kızartmanın aksine hem hafif hem de her mevsim tüketilen bir yemek türüdür.

Fırında Köfte Patates Malzemeleri

  • 500 gr az yağlı dana kıyma
  • 5 tane sarı patates
  • 4 tane domates
  • 5 tane tatlı sivri biber
  • 6 dal maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane orta boy kuru soğan (rendelenmiş, köfte için)
  • 2 tane orta boy kuru soğan (halka dilim, süslemek için)
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım çay bardağı süt (ekmekleri ıslatmak için)
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı tarhun
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (fırın tepsisini yağlamak için)

Fırında Köfte Patates Sosu İçin

  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı kaynar su

Fırında Köfte Patates Nasıl Yapılır?

Kıymayı bir yoğurma kabının içerisine alalım ve üzerine yumurta, süt ile ıslatılmış ve sıkılmış bayat ekmek içlerini, bir tane rendelenmiş kuru soğanı, karabiberi, pul biberi ve tuzu ilave edip yoğuralım. Ardından karışımın içerisine ince kıyım yapılmış maydanozları ekleyelim ve yoğurma işlemine bir süre daha devam edelim. Maydanozun ardından harcımızın içerisine kalan baharatları ve bir tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştıralım.

İtinalı bir şekilde yoğurduğumuz köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar koparalım ve elimiz ile şekillendirip bir tabağın üzerine dizelim. Şeklini alan köfteleri buzdolabının içerisine kaldıralım ve 4 saat kadar dinlendirelim. Yeteri kadar dinlendirdiğimiz köfteleri buzdolabından alalım ve tezgahın üzerine yerleştirelim.

Yemeğimizin pişeceği fırın tepsisini alalım ve her tarafını yağlayalım. Ardından patateslerin dış kabuklarını soyalım ve yuvarlak şeklinde doğrayıp kurulayalım. Kuruladığımız patatesleri fırın tepsisinin altına dizelim ve her patatesin üzerine bir tane köfte yerleştirelim. Köftelerin üzerlerine de halka dilim yaptığımız soğanları yerleştirelim. Biberleri ve domatesleri de iri kıyım olacak şekilde dilimleyelim ve soğanların üzerlerine yerleştirip yemeğin sosunu hazırlamaya geçelim. Bunun için salçaları küçük bir tencerenin içerisine alalım ve üzerine tuz ile kaynar su ilavesi yapıp ocağın üzerinde bir taşım kaynatalım. Kaynattığımız suyu tepsinin yanından içerisine doğru boşaltalım ve yemeğimizi 185-190 derecelik fırına pişmesi için gönderelim. Patatesleri pişmiş ve üzerleri kızarmış olan fırında köfte patates yemeğimizi fırından alalım ve sıcak olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Patatesli Bezelye Yemeği

Patatesli Bezelye Yemeği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Ay Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Ay Çöreği Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Patates Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Patates Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Güncel

Köfteli Sulu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Sulu Patates Tarifi ve Malzemeleri